Festivalinfo

De doelstelling van Haringrock, is het bieden van een podium aan Katwijkse bands en muzikanten. Het festival dat in de jaren 80 van de vorige eeuw ontstond uit een initiatief van de Katwijkse muzikanten is door de jaren heen uitgegroeid tot een ver buiten de Bollenstreek bekend geworden festival. Het festival is volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsors.

Na jaren achtereen te zijn georganiseerd in Zalencentrum Tripodia is het festival een kilometertje opgeschoven naar de Katwijkse Boulevard. Buiten op het evenementenplein en aan het strand is er aan een nieuwe traditie gebouwd: Haringrock is namelijk als Katwijks langst-bestaande festival door de SVK (Stichting Visserijdagen Katwijk) gekozen als afsluitende activiteit van de Visserijweek en wordt een gratis jaarlijks te houden openluchtfestival. Niet alleen voor Haringrock betekent dit een stuk erkenning – ook de Visserijdagen krijgen weer de aandacht die het verdient wat Katwijk als (Cultuur)vissersdorp weer terug op de kaart zet.

Waar & wanneer

Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats in het 2de weekend van juli. Op zaterdag is er een grote vrijmarkt in de nabijheid van het festival terrein. Vanaf 10:00 is er al van alles te doen in het centrum van Katwijk. Na afloop op de zaterdag is er een grote vuurwerk show wat tevens definitieve afsluiting zal zijn. Veel reuring voor jong en oud in het hart van Katwijk.

  • Donderdag 9 juli 2020, Haringrock Ibiza Markt, boulevard in Katwijk
  • Vrijdag 10 juli 2020, terrein open om 16:00, aanvang eerste band 18:00, einde 00:00
  • Zaterdag 11 juli 2020, terrein open om 15:00, aanvang eerste band 16:00, einde 23:00
  • Zaterdag 11 juli 2020, Katwijkse Vrijmakt vanaf 10:00 in het centrum en de boulevard.
  • Het nieuwe evenementenplein Katwijk (t.h.v. strandafgang nabij 't Centrum)
  • Entree gratis op alle dagen!
  • Parkeren in de parkeergarage op de boulevard direct onder het festival terrein.

Eco-bekers

Tijdens Haringrock maken we gebruik van eco-bekers. U kunt bij de Merchandise-stand uw eigen beker kopen voor 1 muntje. Er zit géén statiegeld op de beker, u mag die na het festival mee naar huis nemen. Wilt u de beker niet houden? Dan kunt u deze inleveren bij de uitgang, waarmee u die doneert aan het goede doel dat we steunen en de volgende editie van Haringrock.

Eco-pitchers

Tijdens Haringrock maken we gebruik van eco-pitchers. U kunt die voor 4 munten statiegeld kopen bij de Merchandise-stand. Levert u de pitcher weer bij ons in? Als die niet beschadigd is krijgt u de 4 munten van ons terug.

Openbaar vervoer!

Wegens verwachte drukte adviseren we je op met het openbaar vervoer te komen. Bezoekers met eigen vervoer kunnen de auto parkeren in de parkeergarage gelegen onder het festivalterrein / boulevard. Motoren en fietsen kunnen niet bij het festival terrein gestald worden.

Via de website 9292.nl kun je je route plannen.

Om alles tot in de puntjes te laten verlopen hanteert Haringrock een aantal regels die opgesteld zijn en nageleefd dienen te worden door de bezoeker. Het gaat hier om algemene huisregels, gelijk toegangsbeleid.

» Lees hier de regels en voorwaarden van Haringrock

Haringrock WebStore!

Line-up Haringrock

Vrienden van